TOKAT / SULUSARAY - Cumhuriyet Ortaokulu

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. Yılında düzenlediğimiz llçe programında şehitlerimizi saygı ve minnetle andık. Ruhları Şad Olsun.

Ock

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde hain terör örgütü ile yaşanan çatışmalarda şehit olan kahraman şehitlerimizi yaptığımız bayrak töreni ve saygı duruşu ile andık. Şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Ock

Okulumuzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında hikaye anlatma yarışması düzenlendi. Okulumuz tüm sınıf kademelerinden öğrencilerinin katıldığı yarışmamızda 6/A Sınıfından Hatice Nur DEMİRBAŞ 1. oldu. 1. olan öğrencimiz Okul Müdürümüz Nasuf Umut ERKIZAN'dan ödülünü aldı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.

Ock

Okulumuzda "Mehmet Akif'i Anlamak" adlı şiir okuma yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini seçip seslendirdiler. Müdür Yardımcımız İlknur ÖZBOĞA ve Türkçe Öğretmenimiz Hediyenur GÜNDÜZ'den oluşan komisyon öğrencilerimizin okuduğu şiirleri çeşitli yönlerden değerlendirip puanladılar. Yarışmamızı 8/A Sınıfı öğrencilerinden Mustafa GELBULAS kazanmıştır. Kendisini tebrık ederiz.

Ara

20 Aralık 1942 Erbaa-Niksar depreminin yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda ÇÖK-KAPAN-TUTUN ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatın ardından okul bahçemizde öğrencilerimize deprem ve deprem anında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmenleri arasında dart turnuvası gerçekleştirildi. Öğretmenlerimiz yarışma esnasında eğlenceli anlar yaşadı. Turnuva finalinde sonucunda Okul Müdürümüz Nasuf Umut Erkızan ve Özel Eğitim öğretmenimiz Pınar KILIÇOĞLU karşılaşırken kazanan isim Okul Müdürümüz Nasuf Umut ERKIZAN oldu. Kendisini tebrik ederiz.

Ara

Cumhuriyetimizin 100.Yılı temali bilgi yarışmamız tüm sınıflarımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Başından sonuna tatlı bir rekabet içerisinde gerçekleşen bilgi yarışmamızda Yarı Finalde 5/A-6/A ve 7/A-8/A sınıfları yarışırken 6/A ve 8/A sınıflarımız finale kaldılar. Finalde kıyasıya yarışan sınıflarımızdan 6/A sınıfı öğrencilerimizden Haticenur DEMİRBAŞ, Esra ŞAHİN ve Ali KARAYAZI üstünlük sağlayarak okul 1.si oldular. Kendilerini bu başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz 8/A Sınıfı öğrencilerimizle Tokat Liseleri Tanıtım Gezimizi Müdür Yardımcımız İlknur ÖZBOĞA Başkanlığında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Şükran APAYDIN ULUSU rehberliğinde gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz Milli Piyango İhya Balak Fen, Borsa İstanbul Sosyal Bilimler, Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip, Güzel Sanatlar, Şehit Aydoğan Aydın Spor Liselerini ziyaret ettiler. Ziyaret edilen okullarımızdaki Rehber Öğretmenler tarafında öğrencilerimize okullar hakkında kısa bilgiler verildi.

Kas

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında okulumuzda yaptığımız törende saygı minnet ve özlem ile andık. Ruhun şad olsun Ey büyük Atatürk!

Kas

Cumhuriyet'imizin 100. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladık. Şehit Sadık Bezer İlkokulu ile birlikte hazırladığımız programımızda, öğrencilerimiz günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıp şiirler okudular. Orotoryo gösterileri sergilendi. Şehit Sadık Bezer İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu çeşitli dans ve perkisyon gösterileri programımıza renk kattı. İYİ Kİ DOĞDUN TÜRKİYEMİZ, NİCE 100 YILLARA!

Ekm

Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilerimiz deprem anında "Çök-Kapan-Tutun" uygulamasını yapıp deprem sonrası tahliye ve toplanma provaları yaptılar. Tatbikat sonrası öğrencilerimize ülkemizde depremin önemi, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Ekm

2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından düzenlenen Kod Haftası (CodeWeek) etkinlikleri kapsamında Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Tuğba YAVAŞ öğrencilerimize kod haftası hakkında bilgilendirmeler yaptı. Ardından öğrencilerimize VR gözlük deneyimi yaşattı. Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri kapsamında VR gözlük ile Anıtkabir ziyaretinde bulunan öğrencilerimiz heyecanlı anlar yaşadı.

Ekm

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu olarak köyümüzde bulunan Malum Seyit Tekkesi Çivisiz Camii'ni ziyaret ettik. Cami imamı Salim Özdemir öğrencilerimize caminin tarihi ve yapımı hakkında bilgilendirmeler ve öğrencilerimize ikramlarda bulundu. Kendisine teşekkür ederiz.